Ingrediente :
500 g telina, o ceapa mare, 200 g ciuperci, 6 – 7 linguri ulei, o lingurita plina cu faina, 2 – 3 linguri vin alb, 100 ml suc de rosii sau o lingurita pasta de rosii, o lingurita zahar, o foaie de dafin, o jumatate de lamiae, 10 boabe piper, sare.Mod de preparare :
Ceapa , rasa fin, se inabuse in ulei, foarte butin, ca sa-si dezvolte aroma. Se adauga apoi telina taiata in felii cam de un centimetru grosime. Se mai calesc cam doua minute,amestecand bine, se stinge cu o jumatate de litru de apa fierbinte . Se pun si ciupercile taiate marunt si se fierbe totul ,acoperit, la foc mic inca o jumatate de ora. Cand sunt fierte , se pun vinul,bulionul frecat cu faina, trei – patru felii de lamaie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu o lingura de apa, foaia de dafin si piperul boabe. Se da la cuptor un sfert de ora sa se ridice uleiul deasupra si sa aiba un aspect placut.Daca sosul este prea gros , se mai pune putina apa, deoarece , cand se raceste, se ingroasa.
Preparatul se serveste rece
Pofta buna !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu